Historik & Tradition

– Cult & Co bildades 1994 av den första kullen studenter vid Kultur och Kommunikationsprogrammet (HT03). En av de studenter som startade föreningen heter Madeleine Lennartsson och skrev den första versionen av föreningens stadgar. Madeleine, som även var aktiv som vice kårordförande, berättar här nedan lite om när föreningen bildades.

Namnet Cult&Co

– Varför föreningens namn valdes till Cult&Co förklaras med att dels var Kulturpedagogik ett av huvudämnena, och övriga ämnen “handlade mest om kommunikation”, varför Cult&Co valdes framför andra förslag som till exempel Cultingarna.

Overallen

– Overallens khaki färg valde vi för att det var få som sett någon ha den färgen på overallen och att den skulle kunna bli rätt skitig innan man behövde tvätta den. Vi tyckte också att den var snygg förstås, särskilt ihop med märket i svart och vitt. Det var farligt nära att det blev en grafitgrå overall med tryck i rött.

Overallen skall bäras med stolthet och slitas i vått och torrt. Man får dock stympa sin Overall en smula om man önskar att byta overallsdelar med andra föreningar. Detta förbättrar förhållandet mellan föreningarna och gör din overall mer färgglad!

Generalerna

– Generalerna är föreningens överhuvuden och ledare. De har sedan det gamla regementets tid (vilket Högskolan var en gång i tiden) bott i katakomberna under byggnaden för att övervaka det gamla militära området. När regementet blev lärosäte så tog de skolans humanister under sina vingar för att försöka göra folk av dessa flummiga politik -och kulturpretton och bringa ordning i det kaos som studenterna kallar inspark.

Generalerna är stenhårda och rättvisa. Generalen bär pilotglasögon, svart Generals T-shirt och oftast en militär huvudbonad. De skall alltid visas största respekt av Cultare såsom av andra föreningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *