Hej!

callecult1

 

Grattis till att just du blivit antagen till kommunikationsprogrammet! Ditt program tillhör studentföreningen Cult&Co och vi är väldigt glada över att du valt att studera ett program som tillhör oss. Cult&Co arbetar aktivt för att din studietid ska vara mer än tentor, grupparbeten och plugg i biblioteket. Vi vill att du ska känna dig välkommen och dessutom ha riktigt roligt! Vi vill även förbättra din studiesituation, vi arrangerar träffar där du kan möta framtida arbetsgivare och lite annat smått och gott.

 

 

 

Insparksveckan är en av de roligaste händelserna under studietiden och den finns till för just dig! Under veckan kommer vi att lära känna varandra (vilket kan vara roligt när man ska studera tillsammans de kommande tre åren) och upptäcka Gävle. Vi kommer lära oss att hitta här, delta i roliga tävlingar, festa loss och ha riktigt roligt tillsammans! Dessutom finns vi, som redan studerat ett tag, här för att svara på alla era frågor. Både om studierna, Gävle som stad samt studentlivet i stort. Aktiviteterna är frivilliga men vi uppmanar er verkligen att delta då vi är säkra på att detta inte är något ni vill missa.

”Att komma till en ny plats, där man inte känner någon kan vara skrämmande och spännande. Det var det för mig. Jag minns hur nervös jag var första dagen i skolan. Nervositeten släppte successivt när insparken drog igång. Ett gäng glada phaddrar (studenter som pluggat på skolan minst ett år) såg till att vi nya kände oss välkomna redan från start. De såg till att ingen hamnade utanför, och insparksveckan var den perfekta plattformen för att knyta nya vänskapsband. Det var under insparken jag träffade mina numera bästa vänner. Människor som finns där och lättar upp stämningen när jag har det tufft, människor som skrattar med mig och hejar på när det går bra.”
– Ord från student och medlem i Cult.

Insparksveckan startar onsdagen den 24:e augusti och pågår fram till den 31:e augusti. Mer exakta tider och platser på precis allt som händer under veckan hittar du i Malajen. Självklart kommer vi även gå igenom allt detta och lite till när vi träffas första gången! Det sker som sagt klockan 14:00 nere på högskolan. För att ta dig till högskolan kan du ta buss nummer 15, som går från tågcentralen. Det kan också vara svårt att hitta inne i skolan i början: sal 33:203 betyder hus 33, entréplan. Ser du ett gäng glada filurer med khakifärgade byxor och röda eller gråa t-shirts har du garanterat kommit rätt! Hittar du ändå inte, slå en pling till någon av dina überphaddrar (som kommer vara dina bästa vänner under veckan), deras nummer finns också i Malajen. Tveka aldrig att kontakta oss, vi finns till för att hjälpa dig!

Första dagen kan det vara svårt att hitta. Men andra frågor kan även uppstå innan vi möts i augusti. Därför finns jag och hela styrelsen här för dig! Du kan kontakta mig, hela styrelsen genom att maila cultmedlem@gmail.com.

Vi hoppas att vi ses i augusti!

Med Vänliga Hälsningar

David Alin, ordförande Cult & Co

 

Hjälp! Hur ska jag hitta?

Nya saker är ofta roliga men kan även vara förvirrande. För vissa av er kommer allt att vara nytt. Staden, boendet och Högskolan. För andra kanske det endast är klassen som är ny. För att ge er en bra start på er tid i Gävle tänkte vi dela med oss av lite info som förhoppningsvis kommer att hjälpa er att navigera i er nya studieort.

Här nedan ser ni en karta över Gävle med Högskolan utplacerad.

karta

Här under ser ni en karta över Högskolans Campus.

Campuskarta

 

Och slutligen en bild på hur skolans “klassrumssystem” fungerar.

salar2

 

 

 

 

 

 

Alla bilder kommer från Högskolans hemsida . Där kan du även hitta fler vägbeskrivningar och kartor.

Ett av de enklaste sätten att ta dig till skolan är med buss. Buss nummer 15 går till Högskolan. Den går från tågstationens västra sida. Bussen åker sedan vidare till bland annat Gävle Sjukhus och bostadsområdet Sätra. Sätra är även tillhåll för Cult&Co. Flera aktiviteter under insparken äger rum där och även andra evenemang för dig som medlem under året.

Malajen

Malajen är din trofasta hjälpreda under insparken. Här hittar du klassiska studentvisor och även lite mer udda låtar… Dessa kan användas för att bland annat fjäska till sig poäng under insparken. Här finns också det OH så viktiga schemat där du håller koll på veckans olika aktiviteter. Utöver det beskrivs lämplig dresscode och hur du tillverkar den essentiella nollebrickan och svansen.

Foton

Om du vill få ännu mer pepp / övertygelse om varför du ska komma på nollningen kolla in våra Fotoalbum.

Där kan du bland annat spana in bilder från insparken 2015. Nu finns det inte så mycket mer att säga förutom:

TAGGA, TAGGA, TAGGA, INSPARK :D!!!

Download (PDF, 1.1MB)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation